top of page

Korunk újdonsága a redőnyös medence fedés

Nemcsak praktikus, design-os, gazdaságos, hanem biztonságos is

Gazdaságos, mert beltéri medencéknél akár 70%-al is csökkentheti a párolgást, míg szabadtéri medencéknél jelentősen csökkenti a párolgásból adódó hő–és vízveszteséget amellett, hogy akár fűtheti is a vizet ha szolár lamellákat használunk.

A manapság nem ritka 37-38 fokos kültéri hőmérséklet sok esetben napi akár több cm-es elpárolgást is jelenthet.

copertura-piscina-a-tapparella.jpeg

De mindezeken felül a legfontosabb, hogy képes megakadályozni, hogy gyermekünk, háziállatunk balesetet szenvedhessen

Ugyan a lamellák a vízen úszva és egymásba kapcsolódva viszonylag nagy teherbírású szerkezetek, de önmagukban nem tekinthetők biztonsági medencetakarásnak csak akkor, ha megfelelő kiegészítőkkel látjuk el, pl. biztonsági korláttal.

Kényelmes, mert nagyon egyszerűen kezelhető, egyetlen gombnyomással vagy kulcs elfordításával, de akár extra kiegészítőkkel okostelefonnal is vezérelhető lehet.

Esztétikus, mert zárt állapotában nem zavarja a medence körüli tér látványát. A lamellákon szépen csillog a napfény, az áttetsző lamellákon pedig sejtelmesen átvilágít a medencevilágítás fénye. Ezen felül kivitelezhető rejtett rolós medence fedés is, amikor a gépházban helyezzük el őket. Ez nagy előny, hiszen a legtöbb fedés esetében még jelentős helyre van szükség.

A medencetakaró redőny lamellái UV stabil PVC vagy polikarbonát anyagból készült, extrudált, nagy szilárdságú 14 mm vastag, 60 mm széles, 3 légkamrás profilok. Ezeket speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikonnal és PVC fröccsöntött dugókkal légmentesen zárjuk le. Így a bezárt levegő hatására a lamellák úszni tudnak a vízfelszínen.

A PVC lamellák fehér, homok, szürke, világoskék, áttetsző, szolár színben készülnek.
A polikarbonát lamellák áttetsző, víztiszta, szolár, szolár ezüst kivitelben rendelhetők.

A redőny csévélő szerkezete rozsdamentes acélból készül. Működését egy külső (tartóbakban vagy gépházban elhelyezett) vagy pedig egy belső (csőtengelyben elhelyezett) motor biztosítja. Víz alatt és víz felett egyaránt elhelyezhető.

A redőnyt minden esetben egyedi méretben, az adott medencére készítjük el. Az áttetsző és a szolár lamellákkal szerelt redőnyöket kültéren mindenképpen burkolni kell valamely választható burkolattal.

Kérjen ajánlatot még ma!
 

bottom of page