top of page

NTEX SolarMat napenergiás medencefűtés

Meleg időben nincs jobb annál, mint amikor egy hűsítő medencébe csobbanhatunk, de sokszor mégis úgy érezzük, hogy túl hideg még fürdőzésre a víz. Ehhez nyújt megoldást a napenergiás medencefűtés, amellyel egyszerűen, sok pénzt megspórolva tudunk kellemes hőmérsékletű vizet varázsolni úgy, hogy még a környezetünkre is figyelünk. Csak letesszük a medence mellé a napra, rászereljük a vízforgatóra és máris működik. Kompatibilis kisebb, mint 7570 l/óra áramlási sebességű szivattyúval.Medencefűtés olcsón és egyszerűen Az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés, az időjárástól függően mintegy 3-5 °C-kal képes megnövelni a víz hőmérsékletét. Az alternatív energiafelhasználás miatt rendkívül olcsó, viszonylag gyors is, így sokszor már pár fokos vízmelegítés is elég ahhoz, hogy kellemesebb legyen a fürdőzés. Az 1 m2-es hasznos felületnek köszönhetően a szolár medencefűtés képes viszonylag rövid időn belül felmelegíteni a vizet. Kifejezetten otthoni, családi medence kényelmesebbé tételére fejlesztették ki. A medencefűtés összeszereléséhez nincs szükségünk szakember segítségére, saját magunk is gyorsan és egyszerűen beüzemelhetjük. A 32 mm-es tömlőhöz bilinccsel csatlakoztatható, de tartozik hozzá adapter 38 mm-es tömlőhöz is, ha olyat használunk. A szerelést és a bontást mindig felnőtt végezze. Szerelés, elhelyezés előkészítése

A fűtőszőnyeg a nap természetes útjával szemben legyen, hogy minél több fény érje.

Csak szabadon álló medencéhez használható, beépítetthez nem. A fűtőpanel nem kerülhet a medence vízfelszínénél magasabbra, tehát csak a földre fektethető, tetőre nem.

A lefektetésére kiválasztott területről távolítsunk el minden olyan dolgot, ami megsértheti, vagy kiszúrhatja: éles tárgyakat, köveket, törmelékeket.

Tisztítsuk meg a fűtől, növényektől a fűtőszőnyeg alatti területet, kalkuláljuk bele azt, hogy nem mozgatjuk: addig ott van, amíg áll a medence.

Érdemes távolabbra tenni a közlekedési útvonalainktól, és az állatainkat se engedjük közel hozzá.

Hogyan működik az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés? Medencefűtés nélküli esetben csak a medence oldalán, illetve a vízfelületen történik a hőátadás, ha épp odasüt a nap, ami a víz térfogatát nézve meglehetősen kevés, rossz hatásfokú. A szolár medencefűtés előnye, hogy a fekete, csövekkel teli kiteríthető műanyag szőnyeg vonzza a hőt, a vékonyságának köszönhetően pedig gyorsan képes magas hőfokra fűteni a vizet. A szolárpanelen a szivattyú segítségével áramlik át a felmelegíteni kívánt víz. Már néhány órás napsütés után is 1-2 °C-os hőmérséklet-emelkedés tapasztalható. Ha medencénkben 17 °C-os a víz, 23°C-os a nappali átlaghőmérséklet és napos az idő, akkor a medencefűtéssel három nap alatt 23°C-ra tudjuk felfűteni a fürdővizet. A medencénk vízforgató berendezése segít abban, hogy a víz mindenhol egyformán meleg legyen, nem kell félni attól, hogy esetleg fázni fog a lábunk. Kezdjük el a fűtést már reggel, fogjuk munkára már az első napsugarakat, így délután kellemes hőmérsékletű vízben fürdőzhet a család!

Mennyi fűtőszőnyegre van szükség? Az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés föld feletti medencék fűtéséhez ideális. A medence mérete meghatározó abból a szempontból, hogy hány darab szolár fűtőtestet kell összekötnünk. 1 panel maximum 4000 literes medencét képes felfűteni, egy 20 000 literes medencéhez 5 panel szükséges. A panelek természetesen összekapcsolhatók egyetlen fűtőrendszerré, amit egyetlen szivattyú hajt. A termék csomagolásában ezek az illesztési csövek benne vannak. Rugalmas, moduláris medencefűtési rendszer Javaslatunk az, ha gyorsabban szeretne kellemes medencevizet, netán pici gyereke miatt az átlagosnál még melegebb vízben fürödnének, nagyobb a medence, akkor szerezzen be több szolár fűtőpanelt. De ez sem kell elkapkodni, tapasztalja meg, mennyire elégedett a fűtött vizű családi medencéjével - és nyugodt lehet, mert az INTEX SolarMat medencefűtés könnyen és minimális szereléssel bővíthető, egy jól bejáratott, kipróbált, profi rendszerről beszélünk.. Előnyeként még azt is megemlítjük, hogy puha, évközben, télen, feltekerve kis helyet foglal el, jól tárolható a saját csomagolásában fagymentes helyen. Biztonságos, ha odafigyelünk ezekre a dolgokra Nem törékeny, nincsenek benne mozgó, vagy elromló alkatrészek. Legnagyobb baja akkor van, ha megsérül, kiszúródik, kiszakad, vagy nincsenek jól meghúzva a csövek illesztései, mert akkor elfolyik a víz belőle. Ügyeljünk arra, hogy senki ne lépjen, ne üljön rá, ne játszadozzon rajta. Amikor a szivattyű működik, ne blokkolja senki a víz kimenetét.Gyermek vagy nem beszámítható személy egyedül semmiképpen se használja. A fűtőberendezés hatékonyságának növelése Hasznos lehet, ha a medencefűtés alá építési szigetelőanyagot, hungarocell- illetve szivacslapot teszünk. Ez egyrészt védi a szőnyeget a sérülésektől, másrészt a hűvösebb talaj sem akadályozza a gyorsabb melegítést. Mit fontoljunk meg, mielőtt az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtést választjuk? A nap energiájával működő medencefűtés napos, derűs időben használható leginkább, amikor legalább 8 órát süt a nap, sajnos felhős, borongós időjárás esetén medencénket nem, vagy csak jóval lassabban tudjuk felfűteni vele. Érdemes kalkulálni azzal, hogy nagyobb medence fűtéséhez több szolár medencefűtő panelre van szükség, ami ezzel együtt több helyet is foglal el a medence közvetlen közelében.. Nagyobb, árnyék nélküli kertben lehet maximálisan kihasználni ezt a fajta medencefűtést. További tippek a gyorsabb vízmelegítéshez:

Helyezzük el a medencét és a szolár paneleket napos, szélcsendes helyen! A több napfény több energiát is ad, és sok időt takaríthatunk meg a felfűtés során.

Fedjük le a medencét, ha éppen nem használjuk! Az éjszakai hőmérséklet-csökkenés így kevésbé hűti le a medencénket, kisebb a hőveszteség.

Extra tippünk, hogy még a fűtésen túl a szolár medencetakaró is fűthet külön, ha ilyent választunk és nem elégszünk meg egy sima takaróval. Nem hűl ki, illetve másnap gyorsabban felmelegedhet a víz, és hamarabb élvezhetjük a fürdőzést. A tapasztalat azt mutatja, hogy medencefűtéssel kitolódhat a fürdési szezonunk, így nyerünk tavasszal és ősszel pár hetet, amit még kiélvezhetünk a családi medencében. Ha meg így számolunk, akkor az INTEX szolár medencefűtés bőségesen megéri.


Kiemelt partnerünk és a tippet szolgáltatta: www.medenceorioas.hu

www.FirstPool.hu uszodatechnika

bottom of page